We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Ben jij tussen de 15 – 25 jaar met roots in Noord Afrika of het Midden Oosten, en wil jij je verhaal delen? Lees dan verder.

The more beautiful half of the world
Het Noord Nederlands Toneel en Schauspieltheater Hannover maken in het voorjaar van 2023 samen een voorstelling met de titel ‘All the perfumes’ onder regie van Guy Weizman. Deze voorstelling gaat over oriëntalisme – de Westerse blik op de Oosterse wereld – gebaseerd op het boek Oriëntalisme van Edward W. Said.

Beide educatieafdelingen van de theatergezelschappen hebben de gezamenlijke wens om te onderzoeken met jongeren hoe zij dit thema ervaren. En meer specifiek; hoe gaan Groningse jongeren met een MENA (the Middle East and North Africa) achtergrond om met Westerse ideeën en vaak ook vooroordelen, over hun wortels en cultuur?

In beide steden gaan ± 10 jongeren aan de slag om vorm te geven aan (het antwoord op) deze vraag. In Groningen doen we dit met theatermakers Zahra Lfil en Kyra Bououargan. Daarbij zoeken we in dit project ook de ruimte op. Hoe neem je je ruimte in en hoe doe je dat als de maatschappij soms heel anders aankijkt tegen jouw achtergrond dan hoe jij het zelf ziet? We geven ruimte aan jou om onderwerpen te delen die jij belangrijk vindt met een kijkend en luisterend publiek. 

We laten het resultaat van onze artistieke zoektocht zien in het museum. Door letterlijk ruimte in te nemen met dit jongerenproject op een plek die veelal bezocht wordt door een vast en trouw  publiek. In Hannover spelen we in het Sprengel Museum en in Groningen het Groninger Museum.

PRAKTISCHE INFORMATIE REPITIEAVONDEN
1 november, Machinefabriek Bloemstraat 38, avond 
8 november, Machinefabriek Bloemstraat 38, avond 
13 november, Machinefabriek Bloemstraat 38, overdag 
19, 20 november, Machinefabriek Bloemstraat 38, overdag

In januari en mei zullen nog repetities volgen.

Ook als je niet al deze repetitiedagen kan nodigen we je uit om te reageren.

Overige belangrijke data:
26 november 2022 – ontmoeting met de groep uit Hannover tijdens Jonge Harten voorstelling LOOK.
24 februari 2023 – Première in Hannover (uitwisselingsweekend 1)
25 februari 2023 – Voorstelling in Sprengel Museum
20 mei 2023 – Voorstelling in Groningen (uitwisselingsweekend 2)

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.