Verdiepend panelgesprek bij de voorstelling ECHO te zien op 4 mei in De Martinikerk, aansluitend aan Dodenherdenking in het kader van Theater na de dam.
Tijdens deze eerste editie van 2TALK gaan we in gesprek met journalisten, wetenschappers, kunstenaars én het publiek over de relatie tussen oorlog, kunst en media. Hoe vormen de media ons beeld van oorlog? Hoe wordt onze blik gestuurd, en welke afwegingen maken journalisten wanneer ze verslag doen vanaf het slagveld? Wat kan kunst ons over oorlog leren? Welke verhalen kunnen we wel met verbeelding, maar niet met journalistieke middelen verteld worden?
Gespreksleider en moderator: Kaz Schonebeek | Jaïr Stranders, artistiek leider Theater na de Dam | Fréderike Geerdink, journalist en (voormalig) correspondent in Koerdistan | Johan Kolsteeg, Rijksuniversiteit Groningen, expertise Culturele Democratie
inloop vanaf 19.30
2TALK 20:00 – 21:30
borrel na afloop
Bloemstraat 38, Groningen
Oorlog in mijn Buurt
Leerlingen van CBS De Tamarisk gingen in gesprek met een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog en buurtgenoot van de wijk De Wijert. Onder begeleiding van cultuurcoach Kitty Boon vertellen zij dit verhaal aan ons door.
ECHO
Na deze 2TALK ben je welkom om 4 mei naar de voorstelling ECHO te komen kijken, maar dat is natuurlijk niet verplicht. ECHO is een nagalm van het leven van de Duitse pacifist en Nobelprijswinnaar Carl von Ossietsky (1889-1938), waarin zes Groningse jongeren zich zijn levensverhaal eigen gemaakt door in gesprek te gaan met ‘Ossietzky’s van nu’.
De voorstelling ECHO is een coproductie van Die Weltbühne met De Noorderlingen, NITE, Kyiv Mime Theatre en het Prins Claus Conservatorium in het kader van Theater Na de Dam JONG.
Met dank aan Fonds ZOZ