Activiteiten - NiteNITE
Sluit
Sluit

Bab Ad-Daar organiseert verschillende gratis activiteiten, zoals Dabke To Go en de participatieprogramma’s.

Participatieprogramma’s

Bab Ad-Daar maakt twee keer per jaar participatieprogramma’s die als ondersteuning dienen voor de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni. De participatieprogramma’s bestaan uit de voorstelling, een nagesprek over het onderwerp van de voorstelling en een afterparty.

Club Bab Ad-Daar: Faith

Samen met artiesten van Bab Ad-Daar, maken choreografen Ada Daniele en Shara Maaskant het participatieprogramma Club Bab Ad-daar: FAITH.

Lees meer

Dabke To Go 

Een Participatie Programma van Bab Ad-Daar, Sawa Media Production & Yamen Cuisine

Bab Ad-Daar neemt met veel passie de artistieke leiding van Dabke To Go op zich en zorgt voor de creatieve invulling van dit bruisende project. Workshops, livemuziek, heerlijke snacks en traditionele kostuums.. Samen met Sawa Media en Yamen Cuisine, creëert Bab Ad-Daar een onvergetelijke ervaring waar iedereen van kan genieten!

Dabke To Go biedt een unieke kans om de rijke tradities van de Dabke dans te ervaren en mee naar huis te nemen. Kom en ontdek de danspassen, geniet van de muziek en proef de smaken van de Levant. Of je nu een evenement organiseert, een festival bezoekt, of gewoon nieuwsgierig bent naar deze prachtige traditie, Dabke To Go heeft voor ieder wat wils! 🎉💃🕺

Over Dabke
Dabke (Arabisch: دبكة, letterlijk: stampen) is een moderne Levantijns-Arabische cirkel-volksdans van mogelijke Kanaänitische of Fenicische afkomst. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Koerdistan. Dabke combineert cirkeldans en line dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, partijen en andere vrolijke gelegenheden. De lijn wordt gevormd van rechts naar links. De leider van de Dabke gaat aan het hoofd van de lijn, afgewisseld tegenover het publiek en de andere dansers.

Nagham koor

Onder de artistieke begeleiding van Karam Shebat, kun je iedere zaterdag kennis maken met het Nagham Koor.

Of je nu een doorgewinterde zanger bent of gewoon nieuwsgierig naar nieuwe muzikale ervaringen, iedereen is welkom om mee te zingen en kennis te maken met de rijke en diverse muzikale tradities die dit multiculturele koor samenbrengt.

Het Nagham Koor is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen Bab Ad-Daar en BijVrijdag, twee organisaties die zich inzetten voor culturele integratie en artistieke expressie. Samen creëren zij een platform waar mensen van diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en samen iets moois kunnen maken.

Kom langs en laat je meeslepen door de prachtige klanken van het Nagham Koor. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.