“I am no longer accepting the things I cannot change… I’m changing the things I cannot accept” – Angela Y. Davis.
Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? Wie was vrijheidsstrijder Winnie Mandela? Waarom wordt zij als vrijheidsstrijder anders beoordeeld dan haar mannelijke equivalenten? Mama Winnie, she didn’t die she multiplied.
*** DIPSAUS WINACTIE ***
Speciaal voor de luisteraars van Dipsaus geven we *twee vrijkaarten* voor DEAR WINNIE weg in een stad naar keuze. Meedoen? Mail ons je naam en de stad + datum waar je de voorstelling wilt zien o.v.v. Dipsaus winactie. De speellijst vind je hieronder.
In de voorstelling Dear Winnie worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots (uit o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Suriname en de Caraïbische eilanden ) verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, over oneerlijke beoordelingen, vol kracht, meedogenloosheid en met kiemen van inspiratie en hoop.
Het Noord Nederlands Toneel nodigde collectief Jr.cE.sA.r. uit voor een gastregie. Dit theatercollectief maakte de afgelopen jaren krachtige stukken over Mohamed Ali en Malcolm X. Nu volgt een voorstelling over de kracht van Winnie Mandela, activiste tegen het apartheidsregime. Waar haalde Winnie haar kracht vandaag? En what about alle Winnie’s anno nu?
“Winnie is dusdanig gedemoniseerd, dat zelfs nu de waarheid boven tafel is, mensen haar nog steeds de kid killer noemen. Wij proberen het echte verhaal te vertellen.” – Tutu Puoana (actrice & zangeres in Dear Winnie)