Bram van der Heijden - NiteNITE
Sluit
Sluit

Bram van der Heijden

Acteur

hij/hem

Bram van der Heijden

Nadat Bram van der Heijden (1985) afstudeerde aan de ArtEZ toneelschool in Arnhem, nam zijn carrière een vlucht. Via het Onafhankelijk Toneel, Bonheur en Toneelgroep Oostpool kwam hij terecht bij het Noord Nederlands Toneel; eerst onder de artistieke leiding van Ola Mafaalani, inmiddels maakt hij alweer jaren deel uit van het ensemble van Guy Weizman. Hij stond in bijna alle NNT-producties, waaronder de gelauwerde voorstellingen Borgen, Carrousel, Salam en Brave new World 2.0 en speelde de titelrol in Dorian. De veelzijdige Bram is een begenadigd tekstacteur die tevens het fysieke niet schuwt en zich bij tijd en wijle zelfs aan dans waagt. Afgelopen seizoen speelde hij een surreële en enigszins ‘ongemakkelijke’ bijrol in de voorstelling Er Zal Iemand Komen onder regie van Liliane Brakema. Ook is Bram actief in de film- en televisiewereld. Naast zijn rol als Luuk Visser in de ziekenhuissoap Centraal Medisch Centrum was hij te zien in de tv-serie Rembrandt en ik in de korte film Horizon en in Oogappels. Bram is verder te zien in de misdaadserie Lois en in het 4de seizoen van Nieuwe Buren. Op dit moment vinden de opnames plaats voor een nieuwe speelfilm die uitkomt in 2020.

“Sterkste moment in de voorstelling is dat waarin De Rijks personage Dorian voor de camera interviewt. Dan kan Van der Heijden zijn magistrale acteertalent tonen, als de door drugs opgefokte en paranoïde kunstenaar.” – Dagblad van het Noorden over Dorian

 “Jack Wouterse is een mooi twijfelende en ook wijze Abraham, met naast hem een goed spelende Bram van der Heijden (Izaäk) en Mohammed Azaay (Ismaël) als contrapunten.” – De Volkskrant over Salam

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.