Joost Dijkema - NiteNITE
Sluit
Sluit

Joost Dijkema

Muzikant

Joost Dijkema  geldt als een eigenzinnig muzikant en is één van de weinige jonge experimentele fingerpick-gitaristen uit Nederland. Zijn debuutplaat Sacred Revelations  neemt de luisteraar mee op reis langs melancholieke lonerfolk en intense gitaar composities.

De Volkskrant schreef:  “…En wat is Sacred Revelations een prachtplaat geworden. Americana zoals ze die in de VS nauwelijks meer durven maken. Blues, country en folk met het soort van de duivel bezeten akoestische gitaarinstrumentaaltjes uit de school van John Fahey en Jack Rose. Ronduit subliem.”  Dijkema werd tevens met enige regelmaat gedraaid op de Amerikaanse radiozender WFMU.
De muzikant is volop aan het componeren en opnemen voor een opvolger van Sacred Revelations, deze plaat zal volgend jaar onder de naam Time Thief verschijnen.

Nadat Bert Hadders Dijkema ontdekte werkten de songwriters aan de plaat Kokeleko, die in januari 2019 is verschenen. Samen zetten ze theaters en buurthuizen op z’n kop met aanstekelijke Veenkoloniale folk/volk roots muziek.
De Groninger Stadsmuzikant eretiteldrager speelde onder andere op Take Root, Manana Manana,  Eurosonic/Grunnsonic, de Oosterpoort, Vera, de Amer en de Waag. Ook ervoer hij viermaal een tour door Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.