Tatiana Matveeva - NiteNITE
Sluit
Sluit

Tatiana Matveeva

Danser

zij/haar
Tatiana Matveeva | Door Halie

Tatiana Matveeva (kortweg Tanya) werd geboren in de Sovjet-Unie, op de laatste dag dat die nog bestond; de volgende dag woonde ze in Rusland. Ze groeide op in de plaats Oeljanovsk, de geboortestad van Lenin.

Toen ze drie was begon ze met dansen bij het kindercollectief ‘Exiton’, waar ze bleef tot haar zeventiende. Na haar middelbare school verhuisde ze naar Moskou om tot grote vreugde van haar ouders rechten te gaan studeren. Na twee jaar helemaal niet te hebben gedanst vroeg haar beste vriendin om een geblesseerde danser te vervangen in haar hiphopcrew. Vanaf dat moment was ze niet meer te stoppen. Na een paar jaar hiphop werd haar aandacht getrokken door contemporary dance. Ze begon uiteenlopende lessen te nemen in moderne dans en rondde intussen ook nog haar rechtenstudie af.

In 2014 reisde ze naar Nederland om auditie te doen voor de opleiding theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze kreeg te horen dat ze te oud was om het volledige programma te volgen, maar ze mocht wel een jaar te gast zijn. Sofiko Nachkebiya, haar Russische collega-danser, was destijds net begonnen bij Club Guy & Roni en vertelde haar over audities voor de Poetic Disasters Club. Tatiana had geen idee wat ze zich erbij moest voorstellen – ze dacht dat Groningen een leuk klein dorpje was en Roni een man – maar besloot het te proberen. (Loog ze een beetje in haar CV dat ze in het bezit was van een dansdiploma? Misschien.) Na twee jaar bij de PDC danste ze voor het eerst in een productie van Club Guy & Roni: Tetris mon Amour. Vanaf 2018 is ze de aanvoerder van de Poetic Disasters Club (haar bijnaam: ‘Mother Russia’). Ze organiseert, leidt, coacht, choreografeert en danst; gelukkig doet ze graag honderd dingen tegelijk.

In seizoen ’23/’24 speelt Tatiana de rol van Lisa in The Underground.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.