We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Educatie

NITE ontvangt je graag, zowel in onze repetitie- en werkruimte in Groningen als in de theaters waar we spelen door heel Nederland.

Dance Industry Training 2022 (workshop dans)

Joe, weg met die telefoon en billen van je stoel! Met een workshop dans ga je met je klas actief aan de slag met de Club Guy & Roni voorstelling die je later gaat bezoeken.

Onder begeleiding van onze dansdocent, Charlice Johannes, duik je eerst inhoudelijk in het stuk. Maar belangrijker: je krijgt een deel van de originele choreografie aangeleerd. Met ruimte voor eigen interpretatie, natuurlijk. Tijdens de voorstelling zie je hoe onze dansers ‘m dansen. Dit maakt het extra leuk om te kijken!

LEES MEER

——————————————–

Voorbereid op pad

Ga je binnenkort naar een voorstelling met je klas of groep? Met een inleiding vooraf breng je de voorstelling alvast tot leven. In een lesuur neemt onze inleider je mee door het stuk. Wat zijn de thema’s en waarom zijn die belangrijk? Op welke manier doen we research vóór we een voorstelling maken? En, hoe komen het decor en de lichtshow eigenlijk tot stand?

Ook geeft de inleider kijktips. Want als je weet waar je op moet letten, dan krijgt de voorstelling ineens veel meer betekenis. De inleider gebruikt daarbij teksten uit het script én foto’s en video’s van de repetities. Zo ben je goed voorbereid, kijk en beleef je de voorstelling anders en zie je nog meer.

Rondleiding

Wat komt er allemaal kijken bij theater maken? Je ontdekt het bij een rondleiding in Theater de Machinefabriek. Neem je groep of klas mee in de wondere wereld van het Noord Nederlands Toneel en dansgezelschap Club Guy & Roni.

We vertellen over onze organisatie, maar vooral over de manier waarop voorstellingen bij ons tot stand komen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt bijvoorbeeld het kostuumatelier, de decorwerkplaats, de studio’s én… de kleedkamers.

Als er op het moment van de rondleiding een repetitie bezig is, mag je soms even meekijken. Overleg bij interesse van tevoren even met je contactpersoon.

Workshop theater

Ga met je groep of klas aan de slag met de voorstelling die op dat moment te zien is in de theaters in het land. Een workshop theater is een leuke manier om een voorstellingsbezoek interessanter te maken.

Je verdiept je in de thema’s en speelt scènes met de teksten uit de voorstelling. Zo leer je het verhaal en de personages vast kennen. Handig voor als je straks zelf in het publiek zit. De workshop theater vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele theaterdocenten.

Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma wordt gekozen.

Nieuwsbrief
Het uitgebreide educatie aanbod van NITE ontvangen in je mailbox? Dat kan! Onze halfjaarlijkse nieuwsbrief geeft jou als docent inzicht in alle workshops, rondleidingen en buiten de lijnen kleurende activiteiten rondom de voorstelling van NITE, NNT & Club Guy and Roni. Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte!

Inschrijven

 

Contactpersonen:

Karlijn Benthem & Anouk Rutten (Interim Hoofd Educatie)
karlijn@nite.nl / anouk@nite.nl
050-5885447

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je