We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Het Lot, Bab Ad-daar

Het Lot, het verhaal van een vluchting

Het lot is een op waarheid gebaseerd verhaal dat je kan inspireren, het wordt verteld door echte mensen, vluchtelingen. Deze sterke mensen zijn geen professionele acteurs, wel zijn ze allemaal hun land ontvlucht. Omdat ze op een plaats in de wereld verbleven waar het niet veilig was, waar ze weg moesten. Op de vluchtreis maakten ze moeilijke en zware situaties mee, daar vertellen ze over in deze voorstelling.

De naam van de voorstelling, ‘Het Lot’  is ontstaan vanuit het idee dat er een macht bestaat waar men geen controle over heeft. Die macht beïnvloedt de loop van het leven en kan voor chaos zorgen. Gisteren was ik in Syrië; vandaag ben ik in Nederland, vorig jaar was ik gezond, dit jaar heb ik kanker. Niemand weet hoe of waarom deze dingen gebeuren of wie er verantwoordelijk voor is.

Als ik de keuze had gehad was ik naar Nederland gekomen als tourist, voor mijn werk of als student, maar niet als een vluchteling. Maar ik had geen keuze, het lot stuurde mij.”

Het lot bestaat uit 6 scenes die met elkaar zijn verbonden.  Iedere scene heeft zijn eigen smaak, verhaal, en emoties. De vertellers worden begeleid met livemuziek, afkomstig uit het Midden Oosten.

Bab Ad-daar
Het doel van Bab Ad-daar is om een gastvrije plek te zijn voor nieuwkomers in Nederland. Een plek waar vaardigheden en talenten in dans, theater en muziek ontwikkeld kunnen worden door nieuwkomers te koppelen aan professionals uit het culturele veld in Groningen. Kom binnen door onze deur zodat we je kunnen ontmoeten, stimuleren en motiveren zodat ons huis ook jouw thuis kan zijn. Met Bab Ad-daar willen wij de integratie versnellen, zodat je je thuis voelt in Groningen.

Op vrijdag 1 november is de voorstelling Het Lot te zien tijdens festival Let’s Grow in het Grand Theatre in Groningen. Toegang is gratis maar vooraf aanmelden is wel nodig.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.