Brave New World 2.0 speelt niet meer. In seizoen 2019-2020 spelen wij BEFORE/AFTER.
Science fiction in het theater, in regie van Guy Weizman (winnaar regie-prijs 2018) met 23 acteurs, dansers en musici.
“De prikkelende inhoud, gecombineerd met het topensemble, maakt Brave new world 2.0 tot één van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.” ⭐⭐⭐⭐⭐
(NRC Handelsblad)
Na veel mooie reacties van het publiek, lovende recensies voor de voorstellingen Carrousel en Salam, én het winnen van de regieprijs 2018, verheugen theaterliefhebbers zich op de volgende regie van Guy Weizman. Zowel qua vorm als inhoud zijn Weizmans voorstellingen urgent, vermakelijk en inspirerend.
Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mens. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?
“Nog even en we vinden het doodnormaal hoe Weizman van al die ingrediënten een spectaculair gerecht kookt” (Dagblad van het Noorden)
Met Brave New World, maar ook het werk van Naomi Klein (This changes everything, No is not enough), Thomas Piketty (Kapitaal in de 21e eeuw) en Yuval Harari (Homo Sapiens, Homo Deus) als inspiratie, herdefiniëren regisseur Guy Weizman en schrijver Rik van den Bos Brave New World tot een overrompelende, in your face en actuele Brave New World 2.0. Een voorstelling met 23 acteurs, dansers en musici die dwingt tot nadenken en handelen.
“Visueel verbluffend spektakel” (de Volkskrant)
Language No Problem
Deze voorstelling is geschikt voor niet-Nederlandstaligen. Er wordt Nederlands en Engels gesproken, met Engelse boventiteling in ieder theater. Dus Language is no Problem.
*** SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT ***
“Het plot focust op drie personages, die hun weg zoeken in een benauwende toekomst. Wereldwijd hebben CEO’s de touwtjes in handen, robots zijn levensecht en mensen worden ‘op kweek’ geboren. Buiten de muren van deze georganiseerde maatschappij leven de verschoppelingen, de mensen die niet mee konden komen of zich niet wilden conformeren, in chaos.
Programmeur Kris (Julia Akkermans) wil uit het systeem breken, maar heeft tegelijk een grote fascinatie voor de androids die – anders dan mensen – nooit in verval raken. Collega Alex (Bien De Moor) houdt krampachtig vast aan haar werk, tot ze gevoelens krijgt voor Evelyn (Angela Herenda) en haar rationalisme langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Ook Troy (Bram van der Heijden) probeert zich aan zijn opgelegde rol te ontworstelen. Ze twijfelen en nemen radicale beslissingen. Ondertussen probeert de maatschappij hen, met wisselend succes, terug te dwingen in vertrouwde patronen.“ – NRC Handelsblad
Inleiding voor Onderweg-podcast
Ga jij naar de voorstelling BRAVE NEW WORLD 2.0? Geen tijd, zin of puf om naar de inleiding te gaan, maar ben je wel op zoek naar iets meer achtergrondinformatie? Luister op de fiets of in de auto naar het theater de INLEIDING VOOR ONDERWEG-podcast. Stream hem hierboven, download hem, of speel hem af in je favoriete podcast-app: itunes, stitcher of soundcloud.
NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Onder de noemer NITE maken het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Een samenwerking uit duizenden, die altijd zorgt voor spektakel.
Composities tot stand gekomen met steun van FPK.
Filmmateriaal door Oostblok (Lex Vesseur & Jelmer Buitenga)
Campagnebeeld en -stijl door HALIE (Martijn Halie)
Cast: Angela Herenda, Annemieke Mooij, Arno Verbruggen, Bien De Moor, Bram van der Heijden, Camilo Chapela, Georgia Lyell, Harold Luya, Igor Podsiadly, Jeroen Kimman, Jonathan Reus, Joost Bolt, Judith Schuur, Julia Akkermans, Lodewijk Walther Boer, Maya Fridman, Momo Samwel, Noa Eyl, Niels Meliefste, Olaf Ait Tami, Sofiko Nachkebiya, Terencio Douw, Vitaly Medvedev