Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over ons beleid.

Sluit
Sluit

Theater op zijn rauwst

Een man en een vrouw hebben een afgelegen huis gekocht aan een fjord. Een plek waar ze samen alleen kunnen zijn. Na aankomst dreigen demonen uit het verleden en een opdringerige buurman al snel de rust te verstoren. De twijfel slaat toe. Zonder het uit te spreken, rafelt hun relatie al uit elkaar.

NNT RAW III: Er Zal Iemand Komen is geen gewone voorstelling, maar een theatraal onderzoek. Regisseur Liliane Brakema zoekt met een acteur en twee dansers naar een manier om te laten voelen, wat niet gezegd wordt in de tekst vol ongrijpbare stiltes. Waar zijn de twee geliefden bang voor?

Het doel is een intiem experiment, op zoek naar een combinatie van toneeltekst en dans, die de toeschouwer recht in het hart raakt. Omdat risico nemen en onderzoeken belangrijker zijn dan een voorstelling maken die helemaal af is, wordt het theater op zijn rauwst.

CREDITS

Regie: Liliane Brakema
Tekst: Jon Fosse
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Spel: Joost Bolt, Lewis Seivwright, Jorijn Vriesendorp
Choreografie advies: Giulio d’Anna
Muziekcompositie: Wilko Sterke
Scenografie: Hendrik Walther
Met dank aan: Orla McCarthy, Bauke Moerman en Theater Bellevue

RAW III: Er Zal Iemand Komen is een co-productie met Firma Ducks

NNT RAW
Hoe ontwikkel je talent? Door experiment!

Daarom krijgen de twee regisseurs – Liliane Brakema en Eline Arbo – uit ons talentontwikkelingstraject NNT RAW zoveel mogelijk vrijheid om ‘theatraal onderzoek’ te doen. Samenwerken met dansers, een bijzonder concept op de vloer brengen of iets doen dat ze nog nooit hebben geprobeerd. Daar hoeft geen voorstelling met een begin, midden en eind uit te komen – maar het mag natuurlijk wel. Theater vol risico. Op spanning. Dicht op de huid. Op zijn rauwst.

Van 16 t/m 19 november 2018 gaan de deuren van het theatrale laboratorium open voor RAW III: Er Zal Iemand Komen – een presentatie van wat het maakproces tot nu toe opgeleverd heeft. Na afloop gaan Liliane Brakema en haar spelers graag met het publiek in gesprek over de voorstelling, over het onderzoek en over liefde die uit elkaar rafelt.

Liliane Brakema

De voorstellingen die Liliane Brakema sinds haar afstuderen aan de Amsterdamse regieopleiding maakte, staan in het teken van haar onderzoek naar de verhouding tussen het toneelrepertoire en een zeer fysieke speelstijl. Met de lichamen van de acteurs, de bewegingen en het ritme van de voorstelling als instrument, ontwikkelt ze per voorstelling een beeldtaal die de toeschouwer op een andere manier raakt dan de toneeltekst dat kan. De beelden maken datgene invoelbaar wat er in de tekst juist niet wordt gezegd of dat wat de personages met woorden proberen te verbergen. Brakema is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De Wilde Eend werd verkozen als één van de tien beste voorstellingen van dat seizoen. Ze heeft een eigen gezelschap Firma Ducks en regisseert daarnaast als gastregisseur bij Mugmetdegoudentand, Theater Freiburg en NTGent.

tourlist

nov
vr 16 nov 19:30
Agenda

RAW III: Er Zal Iemand Komen / try-out op FridayNITE

Theater de Machinefabriek
za 17 nov 19:30
Agenda

RAW III: Er Zal Iemand Komen

Theater de Machinefabriek
zo 18 nov 19:30
Agenda

RAW III: Er Zal Iemand Komen

Theater de Machinefabriek
ma 19 nov 19:30
Agenda

RAW III: Er Zal Iemand Komen

Theater de Machinefabriek

Stories

Theater op zijn rauwst, op Jonge Hartenfestival

16 11 2018 ,2MIN
Het gaat er niet zachtzinnig aan toe bij RAW III: Er Zal Iemand Komen. Van 17 t/m 19 november is dit theatrale onderzoek te zien op het Jonge Hartenfestival.
RAW III: Er Zal Iemand Komen

Feed

Auditions for the Poetic Disasters Club.

12 12 2018

New2/NewU

07 12 2018

FridayNITE 14 december

16 11 2018

De negen grootste gezelschappen en hun aanbod voor dit seizoen.

18 09 2018

Dansen voor het Koningspaar

09 08 2018

Extra speelbeurten SALAM in verband met Nederlands Theaterfestival

05 07 2018

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.