We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Eline Arbo schrijft theatrale en muzikale bewerking van de gelijknamige succesroman van Édouard Louis 

Weg met Eddy Bellegueule door Eline Arbo
bij Toneelschuur Producties

 

Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018 ) maakt, na Het lijden van de jonge Werther, opnieuw een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis.

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk – in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Weg met Eddy Bellegueule was in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het zeer enthousiast ontvangen: “Gruwelijk goed geschreven roman.” de Volkskrant

Eline Arbo: “De eerste keer dat ik dit boek las, raakte ik blown away door het verhaal: de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimheid in de maatschappij-kritiek, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld. Het is een coming-of-age verhaal over het ontworstelen aan je verleden en je sociale klasse en wat dat betekent voor jouw identiteit. Een verhaal dat verteld móet worden!

regie & bewerking Eline Arbo naar de roman van Édouard Louis vertaling Edu Borger uitgave Uitgeverij De Bezige Bijmet Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten muzikaal begeleider Thijs van Vuure scenografie Juul Dekker kostuums Rebekka Wörmann lichtontwerp Varja Klosse dramaturgie Thomas Lamers foto Annaleen Louwes ontwerp Esther Noyons 

tourlist

jan
vr 31 jan 20:30
Agenda

Weg met Eddybellegueulle (FridayNITE)

Theater de Machinefabriek

Feed

NITE-merchandise te koop

17 09 2019

20th of September: FridayNITE with Knetterijs

12 09 2019

Auditions for the Poetic Disasters Club.

10 09 2019

FridayNITE 24th of May

25 03 2019
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.