We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Sara Giampaolo

Performer

De afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest met zelf maken, educatie ontwikkelen of aan de zijlijn aan voorstellingen meewerken. Heel leuk om nu zelf ook weer een keer als speler op de vloer te staan. En dat dat dan ook nog eens in een coproductie van Maas en Nite is, is helemaal te gek.

 Sara Giampaolo (1991) studeerde in 2013 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Momenteel is ze werkzaam voor Maas theater en dans als artistiek medewerker, theatermaker en programmeur voor jeugd in het Maaspodium. Binnen haar werk ontwikkelt en maakt ze projecten en voorstellingen voor en met kinderen, jongeren en volwassenen.  

Naast haar werk voor Maas was ze de afgelopen jaren ook werkzaam voor onder andere Wunderbaum, Wat We Doen en het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Sara maakte in het kader van Theater Na de Dam verschillende voorstellingen in zowel Nederland als Italië. Ze deed de eindregie van de theatertour van Maaike Ouboter en voor Maas schreef en regisseerde ze samen met Anne Fé de Boer de theatersolo Een kleine brief aan de grote stad. Het gelijknamige prentenboek is Sara’s eerste boek. Daarnaast maakte ze bij Maas onder andere de peutervoorstelling Doe eens lief die afgelopen seizoen door het land tourde. In seizoen 21/22 is ze als speler te zien in de voorstelling Zinderella. Een coproductie van Maas theater en dans en Nite.  

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.