Tomoko Mukaiyama - NiteNITE
Sluit
Sluit

Tomoko Mukaiyama

pianist, performer, composer

Tomoko Mukaiyama is een Nederlands-Japanse pianiste, beeldende kunstenaar en regisseur gevestigd in Amsterdam. Ze is betrokken met veel prestigieuze orkesten en ensembles van over de hele wereld, zoals New York Philharmonic, Seatlle Symphony, het Koninklijk concertgebouworkest en veel anderen.

Tomoko verlegt de grenzen van de wereld van de klassieke muziek. Ze heeft een fascinatie voor ongebruikelijke hedendaagse kunstprojecten en speelt met de conventies rond haar instrument, haar beroep en de uitvoering ervan. Tomoko gebruikt haar ervaring als concertpianist om een ​​nieuwe dimensie aan de speelruimte te geven. Als multimodaal kunstenaar ontwikkelt ze podiumkunstenprojecten en kunstinstallaties die muziek combineren met moderne dans, film, mode en beeldende kunst.

Ze werkte samen met filmregisseurs, ontwerpers, architecten, dansers en fotografen, zoals Marina Abramovic, MERZBOW, Jiří Kylián, Toyo Ito en Michael Gordon. Tomoko gebruikt vaak autobiografische elementen in haar werk en door middel van verschillende media zet ze deze autobiografische elementen om in universele thema’s en communiceert ze met haar publiek op een intiem niveau. Ze beweegt zich tussen optreden op meer prestigieuze locaties en het creëren van muzikale ervaringen voor de intimiteit van slechts één bezoeker.

In 2020 presenteert Tomoko ‘End and Beginning’ -haar droomproject met muziek van Ustvolskaya en Rasaktov gecombineerde lichtinstallatie met Reinier van Brummelen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In het najaar ging haar eerste film GAKA in première in filmmuseum EYE in Amsterdam. Tomoko heeft de VSCD-dansprijs in 2014 en de Japanese Dance Forum-prijs in 2017 ontvangen.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.