NITE breidt uit! - NiteNITE
Sluit
Sluit

NITE breidt uit!

Vanaf 1 juli voegen Nimuë Walraven en Olaf Ait Tami zich bij de vaste kern van ons ensemble. ⁠

Per 1 juli starten Nimuë Walraven en Olaf Ait Tami bij het theaterhuis. NITE is een van de vier gezelschappen in Nederland met een ensemble in vaste dienst. Walraven maakte kennis met het gezelschap in de NITE voorstelling De Jacht (2023). Ait Tami speelde voor het eerst met het ensemble in Dorian (2018).

Ook Bram van der Heijden keert terug naar Groningen. Het afgelopen seizoen was hij te zien in ‘Het achtste leven’ in regie van Nina Spijkers bij Toneelgroep Oostpool. Vanaf 1 juli keer hij terug bij NITE en begint hij met de voorbereidingen voor het de aanstaande voorstelling NITE in PROGRESS: OERSOEP (regie Rebekka Nilsson) naar de veelbesproken roman van Bregje Hofstede.

“We zijn superblij met de komst van Nimuë en Olaf, en de terugkeer van Bram. De respectievelijke acteerstijlen scheppen een nieuwe horizon. Hun artistieke visies verrijken ons profiel en een betere match met de andere leden van het ensemble konden we niet wensen. Ik verheug mij enorm ze samen te zien groeien.” –Friederike Schubert, gezelschapsdramaturg NITE

Nimuë Walraven

Nimuë Walraven (1992) studeerde in 2017 af aan de Toneelschool ArtEZ in Arnhem en is te zien in verschillende voorstellingen bij onder meer Toneelschuur Producties, De Veenfabriek, De Warme Winkel, Dox en Theater Artemis. Bij deze laatste is zij vanaf haar stage, kind aan huis.

In de veelgeprezen voorstelling De onzichtbare man onder regie van Jetse Batelaan, speelt Nimuë in drie talen en op verschillende theaterfestivals in binnen-en buitenland. Walraven is een veelzijdig en muzikaal actrice. In haar werk zoekt ze naar contrast en vaak hebben de figuren die ze speelt net iets eigenaardigs.

Olaf Ait Tami

Olaf Ait Tami is een geboren en getogen Groninger (1990). Hij studeerde in 2018 af aan de Toneelschool in Maastricht. Olaf werd vooral bekend door zijn rol als Karim Zouini in de soapserie Nieuwe Tijden. Inmiddels heeft hij al tal van televisieseries en films op zijn naam: o.a. Meskina (2021), De vuurlinie (2023), SpangaS (2018), Flikken Maastricht (2018), Loverboy Amsterdam (2022), Gouden Uur (2022), Anoniem (2023).

In 2018 staat hij in de grote theaterzalen met de voorstelling Dorian onder regie van Christophe Coppens waar hij voor het eerste kennis maakt met het gezelschap. In 2019 werkt Olaf samen met Guy Weizman in diens productie Brave New World 2.0. Gevolgd door Before/After (2020) en De Jacht (2023). Daarmee is Olaf Ait Tami een bekende voor het NITE publiek.

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.